Tel.: +36 30 2352 702 E-mail: zitasport@gmail.com  
     
 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Róbert: kérdésem az lenne hogy a piacon annyi a táplálék kiegészítő gyártó mint égen a csillag.Van különbség az egyes gyártók között?
Pl.Bsn,pronutrition,biotech? Vagy a Bsn megiscsak bsn marad? Válaszotokat előre is köszönöm!

válasz: Természetesen van különbség a táplálékkiegészítők között. Egyes táplálék-kiegészítőket engedély nélkül árulnak. Van amelyik szintetikus, van amelyik természetes anyagokat tartalmaz (ezek drágábbak, felszívődásuk 90%).

Renáta: szeretném megérdeklődni, hogy a csípőről az úszógumit milyen gyakorlatokkal lehet eltüntetni?

válasz: A derékon és a csípőn éppúgy mint a hason lévő felesleg elsősorban, 70%-ban a táplálkozáson múlik, diéta, és heti 3-4 aerob mozgás.

RIASZTÓ ADATOK
A magyar lakosság egészségi állapota

Egy ország lakosságának egészségi állapotát a társadalmi-gazdasági tényezők jelentősen befolyásolják. A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban rendkívül kedvezőtlen, amely visszahat az ország gazdasági teljesítményére, versenyképességére. A népesség kedvezőtlen egészségi állapota az életesélyekben meglévő földrajzi és társadalmi különbségekkel is magyarázható.

Hazánk demográfiai helyzetére jellemző, hogy a halálozások száma 1981 óta több mint 760.000-rel meghaladja a születések számát.

Házisárkány otthoni edzése / blog /
2010. július 12., hétfő
Itthoni edzés -Szőke Zitával . Indul!!!!
Zita nyerte az
aerobik-Megasztárt

Sport-, szabadidős- és rekreációs tevékenység Magyarországon

Magyar Szabadidő Szövetség konferenciáján a szabadidősporttal való kérdésekkel foglalkozva az alábbi magyarországi adatról számolt be: "A felnőtt lakosság mindössze 9% - a mozog heti 2 alkalommal legalább félórányit."Domonkos Zsolt Táplálkozási Tanácsok Felsőfokon című könyve, kapható nálam!

Ha többet akarsz tudni:
- A táplálék-kiegészítőkről
- A sporttáplálkozásról
- A diétákról, fogyókúrás módszerekről
- A folyadékfogyasztásról
- A legális és tiltott teljesítményfokozásról
- A betegségek megelőzéséről és leküzdéséről
Mindezt egy könyvben megtalálod. TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK FELSŐFOKON
A könyv akciós bevezető ára: 3000Ft

Telefon 06-30-2352-702
E-mail: zitasport@gmail.com 

 

 
  TÁPLÁLKOZÁS

AZ ANYAGCSERE

Szükségesnek érzem az anyagcsere folyamatát megemlíteni, hogy rámutassak arra, miért hajlamosak egyesek az elhízásra szerény táplálkozás melett, míg mások ugyanennyit eszenek, mozognak, vagy nem mozognak a fogyásra.

A megemésztett zsírok, fehérjék, sznhidrátok a sejtekben oxigén segítségével elégnek. A felszabadult energiát kalóriában mérjük. Az anyagcsere folyamán felszabadult kalóriákat az agy, a szív, az izmok és egyéb szervek működtetésére használjuk. Az anyagcsere sokkal intenzívebb a férfiaknál, mint a nőknél.
Az izmok olyan aktív kemenceként izzó szövetek, melyekben a felszabadult energia 90%-a ég el. A zsír viszont élettelen anyag. A testben felhalmozódott zsíradék nem égeti el a kalóriákat. Maga a zsíradék alkotja a kalóriákat. Amint megértjük ezt, látni fogjuk, hogy miképp a tiszta testtömeg aránya növekszik a zsírmennyiséghez képest, ugyanígy növekszik az anyagcsere folyamatában felhasználódott kalóriák száma is.
Ez magyarázza, miért híznak el általában a középkorú emberek. Ez részben annak tudható be, hogy kevesebbet mozgunk, viszont ugyanennyit eszünk, mint azelőtt, ráadásul a 30.életév után minden tíz évben átlagosan 3-5%-ot veszítünk az izomtömegünkből. Ezzel egyidőben lelassul az anyagcsere, hacsak nem változtatunk szokásainkon és nem törekszünk tudatosan arra, hogy növeljük az izomtömegünket és kevesebb (de sokkal táplálékdúsabb) kalóriákat vegyünk magunkhoz.

Egy drasztikus példa: ha 100 kalóriával többet fogyasztunk el, mintamennyit felhasznál a szervezetünk naponta, akkor 5 év alatt kb.22,5 kg-os súlygyarapodással számolhatunk. Mindez észrevétlenül zajlik. A zsíradék behatol az izmokba és lerakódik a bőr alá.
Természetesen egyénenként változik a szervezet működése. Néhányan kevésbé hatékonyan használják fel a táplálékból származó energiát, így hajélamosabbak az elhízásra.

Továbbá tudósok feltételezik, hogy az agyban található hipotalamus mirigy hőmérséklete befolyásolással bír az éhségérzet mértékére. Így magyarázatot kaphatunk arra, miért vagyunk kevésbé éhesek melegben, és miért növekszik étvágyunk a hidegben.Ebből az is következik, hogy testmozgáskor, amikor a test felmelegszik, miért csillapodik egy rövid időre az étvágyunk.

Általánosságban szólva teljes mértékben lehetséges az anyagcsere-folyamat megváltoztatása az aktív izomszövetek építésével és megtartásával.