Tel.: +36 30 2352 702 E-mail: zitasport@gmail.com  
     
 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Róbert: kérdésem az lenne hogy a piacon annyi a táplálék kiegészítő gyártó mint égen a csillag.Van különbség az egyes gyártók között?
Pl.Bsn,pronutrition,biotech? Vagy a Bsn megiscsak bsn marad? Válaszotokat előre is köszönöm!

válasz: Természetesen van különbség a táplálékkiegészítők között. Egyes táplálék-kiegészítőket engedély nélkül árulnak. Van amelyik szintetikus, van amelyik természetes anyagokat tartalmaz (ezek drágábbak, felszívődásuk 90%).

Renáta: szeretném megérdeklődni, hogy a csípőről az úszógumit milyen gyakorlatokkal lehet eltüntetni?

válasz: A derékon és a csípőn éppúgy mint a hason lévő felesleg elsősorban, 70%-ban a táplálkozáson múlik, diéta, és heti 3-4 aerob mozgás.

RIASZTÓ ADATOK
A magyar lakosság egészségi állapota

Egy ország lakosságának egészségi állapotát a társadalmi-gazdasági tényezők jelentősen befolyásolják. A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban rendkívül kedvezőtlen, amely visszahat az ország gazdasági teljesítményére, versenyképességére. A népesség kedvezőtlen egészségi állapota az életesélyekben meglévő földrajzi és társadalmi különbségekkel is magyarázható.

Hazánk demográfiai helyzetére jellemző, hogy a halálozások száma 1981 óta több mint 760.000-rel meghaladja a születések számát.

Házisárkány otthoni edzése / blog /
2010. július 12., hétfő
Itthoni edzés -Szőke Zitával . Indul!!!!
Zita nyerte az
aerobik-Megasztárt

Sport-, szabadidős- és rekreációs tevékenység Magyarországon

Magyar Szabadidő Szövetség konferenciáján a szabadidősporttal való kérdésekkel foglalkozva az alábbi magyarországi adatról számolt be: "A felnőtt lakosság mindössze 9% - a mozog heti 2 alkalommal legalább félórányit."Domonkos Zsolt Táplálkozási Tanácsok Felsőfokon című könyve, kapható nálam!

Ha többet akarsz tudni:
- A táplálék-kiegészítőkről
- A sporttáplálkozásról
- A diétákról, fogyókúrás módszerekről
- A folyadékfogyasztásról
- A legális és tiltott teljesítményfokozásról
- A betegségek megelőzéséről és leküzdéséről
Mindezt egy könyvben megtalálod. TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK FELSŐFOKON
A könyv akciós bevezető ára: 3000Ft

Telefon 06-30-2352-702
E-mail: zitasport@gmail.com 

 

 
  ÉLETSTÍLUS

A sport, mint a személyiségformálás eszköze.

Azt gondoljuk, hogy a fennmaradásért folytatott küzdelmünk modellezése a sport sikerének titka. A sport azért fontosabb minden más modellezett küzdelemnél, mert szabályai kiszűrik a szadista hajlamokat, kordában tartják az agressziót. Önfegyelmet követelnek, miközben a testi-lelki megélést teszik lehetővé.
Magyarul: megadatik számunkra, hogy nem kell lesütni a szemünket azért, mert velünk egyidős ösztönöket élünk ki, mert győzni akarunk.

A sport nem rokon sem a háborúval, sem a katonasággal. A sportban agressziónkat nem fordíthatjuk saját fajunk ellen. Linné az emberi fajnak is adott nevet Homo Sapiens. Szó szerinti fordításban Bölcs ember.
Az ember, ha bölcs, nem megy készületlenül a küzdelembe. Az élet kűzdelmeire fel kell készülnünk. Az emberiség fejlettebb része erre a sport eszközét használja. Nem abból lesz világbajnok aki többet edz mint társai. A teljesítményfokozásban az egész személyiségnek, a szellemileg, erkölcsileg, fizikailag bemutatott többet akarásnak kell érvényesülnie.

Bizonyára sokan felkapják a fejüket, ha kijelentjük, hogy a maratoni futás semmivel sem nehezebb, mint a magasugrás, vagy a vizilabda, a testépítés vagy az asztali tenisz.
A tiltakozás a fenti kijelentés ellen csak abból az álláspontból lehet, amelyben a bíráló-az ő felkészültségi szintjén-lehetetlennek tartja egyik vagy másik sportág űzését.
Mivel a sport elsősorban személyiségformálást szolgáló eszköz, nem az a lényeges kérdés, hogy mit űz, milyen sportágat művel valaki, hanem az, hogy törekszik-e arra, hogy ott felkészültségét bizonyítsa.

Az edzőtárssal való egyeztetés, a pontosság betartása, a rendszeres életvitel kialakítása, az edzésekre való együtt járás hozadéka lehet. A másik ember idejének tiszteletben tartása észrevétlenül integrálódik viselkedésmintáink közé, tudattalanul is nevelve minket.

Légy jobb, mint tegnap voltál!
Az igazi sportember tudja, hogy ennek a kihívásnak megfelelni a legnagyszerűbb, a legizgalmasabb, egész életünkben bennünket elkísérő feladat. Teljesen mindegy, hogy a világranglista mely szintjén állunk, hozzuk ki magunkból a maximumot! A lényeg, hogy úgy viselkedjünk, hogy az példaértéküvé váljon mások számára. A sportolás révén olyan akaraterő birtokába jutsz, melyet az élet bármely területén hasznosítani tudsz.