Tel.: +36 30 2352 702 E-mail: zitasport@gmail.com  
     
 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Róbert: kérdésem az lenne hogy a piacon annyi a táplálék kiegészítő gyártó mint égen a csillag.Van különbség az egyes gyártók között?
Pl.Bsn,pronutrition,biotech? Vagy a Bsn megiscsak bsn marad? Válaszotokat előre is köszönöm!

válasz: Természetesen van különbség a táplálékkiegészítők között. Egyes táplálék-kiegészítőket engedély nélkül árulnak. Van amelyik szintetikus, van amelyik természetes anyagokat tartalmaz (ezek drágábbak, felszívődásuk 90%).

Renáta: szeretném megérdeklődni, hogy a csípőről az úszógumit milyen gyakorlatokkal lehet eltüntetni?

válasz: A derékon és a csípőn éppúgy mint a hason lévő felesleg elsősorban, 70%-ban a táplálkozáson múlik, diéta, és heti 3-4 aerob mozgás.

RIASZTÓ ADATOK
A magyar lakosság egészségi állapota

Egy ország lakosságának egészségi állapotát a társadalmi-gazdasági tényezők jelentősen befolyásolják. A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban rendkívül kedvezőtlen, amely visszahat az ország gazdasági teljesítményére, versenyképességére. A népesség kedvezőtlen egészségi állapota az életesélyekben meglévő földrajzi és társadalmi különbségekkel is magyarázható.

Hazánk demográfiai helyzetére jellemző, hogy a halálozások száma 1981 óta több mint 760.000-rel meghaladja a születések számát.

Házisárkány otthoni edzése / blog /
2010. július 12., hétfő
Itthoni edzés -Szőke Zitával . Indul!!!!
Zita nyerte az
aerobik-Megasztárt

Sport-, szabadidős- és rekreációs tevékenység Magyarországon

Magyar Szabadidő Szövetség konferenciáján a szabadidősporttal való kérdésekkel foglalkozva az alábbi magyarországi adatról számolt be: "A felnőtt lakosság mindössze 9% - a mozog heti 2 alkalommal legalább félórányit."Domonkos Zsolt Táplálkozási Tanácsok Felsőfokon című könyve, kapható nálam!

Ha többet akarsz tudni:
- A táplálék-kiegészítőkről
- A sporttáplálkozásról
- A diétákról, fogyókúrás módszerekről
- A folyadékfogyasztásról
- A legális és tiltott teljesítményfokozásról
- A betegségek megelőzéséről és leküzdéséről
Mindezt egy könyvben megtalálod. TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK FELSŐFOKON
A könyv akciós bevezető ára: 3000Ft

Telefon 06-30-2352-702
E-mail: zitasport@gmail.com 

 

 
  ÉLETSTÍLUS

Miért választanak férfias sportot a nők?

Mióta világ a világ, ki vannak osztva a női és férfiszerepek. Így volt valahogy a szakmákkal, sportokkal is - régen. Mert a nők ma már ott vannak a politikusok, a cégvezetők, a menedzserek, a sofőrök, a kűzdősportot, férfias sportot választók... között. A máig férfidominanciájú versenysport világába a magyar nők a múlt század első évtizedeiben léptek be.

A család, a nevelés hatása:
A szülők önkéntelenül más magatartásformákat várnak el a kislányoktól, mint a kisfiúktól. Egy híres pszichológiai kísérletben a jelentkezőkre csecsemőket bíztak. A nőket arra kérték, hogy játsszanak a gyerekekkel. Az asszonyok a fiúnak öltöztetett csecsemőknek önkéntelenül fiús játékokat, míg a lányoknak babát adtak. A pszichológusok azt is megfigyelték, hogy a fiúgyermekeket a szülők többnyire testi fenyítéssel fegyelmezik, a lányokat inkább szeretetmegvonással.
Márpedig a szeretet megvonása mély pszichológiai hatással van a gyerekekre. Ebből következik, hogy azoknak, akiket így fegyelmeztek, szeretetigényük és érzelmi függésük nagyobb lesz, és személyiségük bizonyítottan kevésbé erőszakos, mint azoknak, akiket testi fenyítéssel büntettek.
Később is máshogyan nevelik a két nemet. A fiúknak több önállósságot adnak, míg a lányokat a széltől is óvják. Az is kiderült, hogy a túlféltett gyerekek, legyenek fiúk akár, felnőttkorukban nőies vonásokat mutatnak.Vannak lányok, akik az anyai mintát követve, vagy éppen elutasítva, nőiességüket kezdik hangsúlyozni, míg mások aktív, férfias irányba fejlődnek: energikusak, nagyravágyóak, dicsőségért küzdenek. Előszeretettel választanak férfias sportot és foglalkozást.
Párkapcsolatukban gyakran kezdeményezők és irányítók. Sokszor tiltakoznak minden olyan tevékenység (pl. házimunka) ellen, amely a hagyományos családmodellre emlékeztet. Teszik ezt annak ellenére, hogy erejük forrása éppen a nőiességben rejlik.

Korunk ideáljai:
Ám nem csak a nevelés, hanem korunk ideáljai is hozzájárulnak ahhoz, milyen sportot választ egy nő, miként azt Lukács Liza és dr. Túry Ferenc, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének munkatársai egy tanulmányukban kifejtették,az új évezredben már a kifutók agárszerűen vékony női modelljei mellett egy újfajta női testideál van kibontakozóban: a fitnesz, a wellness világában élő, a jól ápolt, edzett test jegyeit magán viselő nő. Az ilyen nők szeretik a férfiakra jellemző szokásokat, tevékenységeket, hobbikat, játékokat, miközben jól érezik magukat nőként.

Valamennyiünkben forog egy film arról, ahol és ahogyan önmagunkat látni szeretnénk. Ez a kép már kora gyerekkorunkban kialakul, és tulajdonképpen egész életünkben igyekszünk olyanná válni, mint az a szereplő ott a fejünkben. Nőiesen lággyá és csábítóvá vagy keményen, fiúsan önállóvá.

A férfias sportot választó nők hordozhatnak férfias attitűdöt, de attól még lehetnek gyengédek és nőiesek. Határozottságuk, hozzáállásuk talán erőteljesnek is tűnhet egy átlag női társaságban, ezért megy nekik a beilleszkedés a férfiközösségbe. Ugyanakkor egyetlen nőként mégis kitűnik nőiességük.

Amerikai foci
A Budapest Wolves amerikai focit játszó együttesnél egy évvel ezelőtt alakult meg a "lánytagozat". Ez a maroknyi lány egy nap arra ébredt, hogy valami olyanba szeretne kezdeni, amit eddig nálunk csajok még sohasem csináltak. Nem álmodunk a világbékéről, nyilatkozták a farkascsajok, arra ott vannak szépségversenyen részt vevők, mi "harcba szállunk érte". Az Árpa Attila irányította amerikaifoci-csapatnál nagy hangsúlyt fektetnek a nemek közötti esélyegyenlőségre, így a lányok is örökké tele vannak kék-zöld foltokkal.