Tel.: +36 30 2352 702 E-mail: zitasport@gmail.com  
     
 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Róbert: kérdésem az lenne hogy a piacon annyi a táplálék kiegészítő gyártó mint égen a csillag.Van különbség az egyes gyártók között?
Pl.Bsn,pronutrition,biotech? Vagy a Bsn megiscsak bsn marad? Válaszotokat előre is köszönöm!

válasz: Természetesen van különbség a táplálékkiegészítők között. Egyes táplálék-kiegészítőket engedély nélkül árulnak. Van amelyik szintetikus, van amelyik természetes anyagokat tartalmaz (ezek drágábbak, felszívődásuk 90%).

Renáta: szeretném megérdeklődni, hogy a csípőről az úszógumit milyen gyakorlatokkal lehet eltüntetni?

válasz: A derékon és a csípőn éppúgy mint a hason lévő felesleg elsősorban, 70%-ban a táplálkozáson múlik, diéta, és heti 3-4 aerob mozgás.

RIASZTÓ ADATOK
A magyar lakosság egészségi állapota

Egy ország lakosságának egészségi állapotát a társadalmi-gazdasági tényezők jelentősen befolyásolják. A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban rendkívül kedvezőtlen, amely visszahat az ország gazdasági teljesítményére, versenyképességére. A népesség kedvezőtlen egészségi állapota az életesélyekben meglévő földrajzi és társadalmi különbségekkel is magyarázható.

Hazánk demográfiai helyzetére jellemző, hogy a halálozások száma 1981 óta több mint 760.000-rel meghaladja a születések számát.

Házisárkány otthoni edzése / blog /
2010. július 12., hétfő
Itthoni edzés -Szőke Zitával . Indul!!!!
Zita nyerte az
aerobik-Megasztárt

Sport-, szabadidős- és rekreációs tevékenység Magyarországon

Magyar Szabadidő Szövetség konferenciáján a szabadidősporttal való kérdésekkel foglalkozva az alábbi magyarországi adatról számolt be: "A felnőtt lakosság mindössze 9% - a mozog heti 2 alkalommal legalább félórányit."Domonkos Zsolt Táplálkozási Tanácsok Felsőfokon című könyve, kapható nálam!

Ha többet akarsz tudni:
- A táplálék-kiegészítőkről
- A sporttáplálkozásról
- A diétákról, fogyókúrás módszerekről
- A folyadékfogyasztásról
- A legális és tiltott teljesítményfokozásról
- A betegségek megelőzéséről és leküzdéséről
Mindezt egy könyvben megtalálod. TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK FELSŐFOKON
A könyv akciós bevezető ára: 3000Ft

Telefon 06-30-2352-702
E-mail: zitasport@gmail.com 

 

 
  ÉLETSTÍLUS

AZ ELME HATALMA

Ha képesek vagyunk pozitív irányba befolyásolni szellemünket, akkor gyorsan elérjük céljainkat. Mindig új célok elérésére leszünk képesek. A gondolatunkból törölni kell a "nem vagyok képes" gondolatokat. Természetesen tudnunk kell, mit miért edzünk. Elkell határoznunk, milyen külsőt akarunk. Mindenről világos elképzelésnek kell lenni. Ehez legjobb, ha példaképeket állítunk, vágyaink így fokozzák akaratunkat. A motiváció a a legfontosabb hajtóereje a cselekedeteinknek. Ha van motiváció a gázpedált tövig lenyomtad, már csak kormányozni kell.Nagyon sokan kevéssel is beérik, ne elégedjetek meg jelentéktelen eredményekkel.

Ne érd be azzal, hogy az állóképességet aránylag jó, vagy a tested valamivel jobb az átlagnál. Hasson át a túláradó lelkesedés szelleme,és az az elszántság, amely lehetetlenné teszi a sikertelenséget.
A vizualizáció, a megjelenítés az a technika, amellyel az elme hatalmát át lehet venni az edzéseken nyújtott teljesítményre. Ha valaki elképzeli saját teljesítményét még mielőtt bármit is tenne, nagy mértékben befolyásolja az eredményt.

A megjelenítés segít azoknak az idegpályáknak a létrejöttében, amelyre a fizikai tevékenység pontos irányítására szükség van. Gondolataidban a legkisebb kétség sem lehet affelöl, hogy sikerülni fog amit elakarsz érni.

" Az embernek először az agyát kell megmozgatni, hogy képes legyen bizonyos dolgokat megtenni"
ARNOLD /1988

Tehát Arnoldnak is meggyőződése, hogy a gondolkozás segítette a sikerhez.

" Edzés előtt gyakran megfeszítem az izmaimat, hogy kapcsolatba kerüljek velük. Edzés közben pedig, valósűággal "átültetem" az agyamat az izmaimba, annyira csak azokra koncentrálok. Szerintem csak így lehet megparancsolni az izmainknak, hogy emeljen fel egy nagy súlyt, még ha minden azt sugalljais, hogy nem vagyunk rá képesek. Így beszéljük rá mentálisan az izmainkat, hogy nagyobbak, és erősebbek legyenek." ARNOLD

Fontos, hogy ne kötelességszerű munkaként végezzük az edzést, mert így hiába teszünk erőfeszítéseket, testünk nem válaszol rá a várt módon. Fájdalmas hiányát érezzük az izmaink és az idegrendszerünk közti kapcsolatnak.