Tel.: +36 30 2352 702 E-mail: zitasport@gmail.com  
     
 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Róbert: kérdésem az lenne hogy a piacon annyi a táplálék kiegészítő gyártó mint égen a csillag.Van különbség az egyes gyártók között?
Pl.Bsn,pronutrition,biotech? Vagy a Bsn megiscsak bsn marad? Válaszotokat előre is köszönöm!

válasz: Természetesen van különbség a táplálékkiegészítők között. Egyes táplálék-kiegészítőket engedély nélkül árulnak. Van amelyik szintetikus, van amelyik természetes anyagokat tartalmaz (ezek drágábbak, felszívődásuk 90%).

Renáta: szeretném megérdeklődni, hogy a csípőről az úszógumit milyen gyakorlatokkal lehet eltüntetni?

válasz: A derékon és a csípőn éppúgy mint a hason lévő felesleg elsősorban, 70%-ban a táplálkozáson múlik, diéta, és heti 3-4 aerob mozgás.

RIASZTÓ ADATOK
A magyar lakosság egészségi állapota

Egy ország lakosságának egészségi állapotát a társadalmi-gazdasági tényezők jelentősen befolyásolják. A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban rendkívül kedvezőtlen, amely visszahat az ország gazdasági teljesítményére, versenyképességére. A népesség kedvezőtlen egészségi állapota az életesélyekben meglévő földrajzi és társadalmi különbségekkel is magyarázható.

Hazánk demográfiai helyzetére jellemző, hogy a halálozások száma 1981 óta több mint 760.000-rel meghaladja a születések számát.

Házisárkány otthoni edzése / blog /
2010. július 12., hétfő
Itthoni edzés -Szőke Zitával . Indul!!!!
Zita nyerte az
aerobik-Megasztárt

Sport-, szabadidős- és rekreációs tevékenység Magyarországon

Magyar Szabadidő Szövetség konferenciáján a szabadidősporttal való kérdésekkel foglalkozva az alábbi magyarországi adatról számolt be: "A felnőtt lakosság mindössze 9% - a mozog heti 2 alkalommal legalább félórányit."Domonkos Zsolt Táplálkozási Tanácsok Felsőfokon című könyve, kapható nálam!

Ha többet akarsz tudni:
- A táplálék-kiegészítőkről
- A sporttáplálkozásról
- A diétákról, fogyókúrás módszerekről
- A folyadékfogyasztásról
- A legális és tiltott teljesítményfokozásról
- A betegségek megelőzéséről és leküzdéséről
Mindezt egy könyvben megtalálod. TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK FELSŐFOKON
A könyv akciós bevezető ára: 3000Ft

Telefon 06-30-2352-702
E-mail: zitasport@gmail.com 

 

 
  ÉLETSTÍLUS

Az egészség nem luxus!
De, ha nem élünk egészségesen, az a legnagyobb luxus.

De hát kit érdekel az a sok-sok szöveg az egészséges életmódról. Csak egyszer élünk. Hát élvezzük ki. Nehogy már azzal teljen az életem, hogy állandóan sanyargatom magam. Minek élek, ha nem kóstolom meg, nem élvezem ki az élet mindem cseppjét. - mondhatjuk.
A kérdés az, hogy mik is azok a cseppek és mi a sanyargatás. Amit mi magunk annak tekintünk. Ha el hisszük azt, amivel ma becsapnak bennünket, ha hiszünk a reklámoknak, amelyek por ételeket kínálnak ellenállhatatlanul finomnak mutatva azokat, ha el hisszük, hogy a kenyérre kent mogyorókrém egészséges (sajnos nagyon finom), akkor joggal hihetjük, hogy a sok szemét, amivel megetetnek és megitatnak bennünket, azok az élet sava-borsa. Nem csak az amerikai híres gyorsételek teljesen mű, aromából és porból a leggusztusosabbra gyártott kínálatára gondolok, hanem a mindennapi ételeinkre. Például megnézted már valaha az oly népszerű apró sütemények összetételét? Meglepődnél, mennyi E szám, állományjavító, ízfokozó és egyéb adalékanyag van bennük. A boltok kecsegtető kínálatának a mai rohanó világunkban nehéz ellenállni. Különösen akkor, ha nincs idő a főzésre otthon. Ha azt esszük, amit őseink is ettek természetes környezetükben, akkor az, sok plusz munkával jár. Gondolják a legtöbben. Pedig az, hogy mit eszünk, csak szokás kérdése! És mint tudjuk, legmegrögzöttebb, még a gyerekkorból hozott szokásainkat is meg lehet változtatni. És az új szokások kialakítása csak 15-21 nap. Ha újra egyszerűbben étkeznénk úgy, mint őseink, egyszerűbb lenne az életünk is. Csak a tanulás, hozzászokás időszaka, az a max. 21 nap lenne nehéz. Utána viszont, csak úgy mellékhatásként, eltűnnének a hangulatzavarok, leolvadnának a kilók, és több energiánk is lenne, stb.
Az egészségtelen életmód életveszélyes hatásait viszont sokszor láttam már. Sőt, szinte csak azt látom nap, mint nap. De elég csak körülnézned a közvetlen környezetedben. Milyen kövérek a szemben lakók gyerekei. A szomszéd úgy füstöl, mint a gyárkémény. Pontosan tudjuk, hogy reggel mikor kel, mert krákogásával az egész környéket felveri. Aztán, amikor kórházba kerül tüdőrákkal, mindenki őt sajnálja. Szegény ember, ezt nem érdemelte meg olyan rendes volt. De saját magával mégsem volt olyan rendes. Példák százait lehetne sorolni, amik rámutatnak arra, hogy nem élhetünk vissza testünk tűrőképességével a végtelenségig. És ami azután következik, hogy elszakadt a cérna, az az igazi sanyarúság.
Aki volt már beteg, akár csak influenzás, az belekóstolhatott abba, hogy milyen legyengültnek, kiszolgáltatottnak lenni. És az csak néhány nap. Tudjuk, hogy kigyógyulunk belőle. De mi van akkor, ha egy betegség végleges és még romlik is az állapotunk. Ekkor már mindent megadnánk azért, hogy újra egészségesek lehessünk. Erre mondom én, hogy luxus. Luxus betegnek lenni. Meggondolatlan dolog az aktív, produktív életünket elcseszni hamis értékek és téveszmék miatt. És az akkor megteremtett javainkat arra elherdálni, hogy ne szenvedésben éljük le életünk hátralevő részét. Borzalmas mennyiségű pénzt köthetünk el arra, hogy próbáljuk visszakapni eltékozolt egészségünket. Sajnos teljesen haszontalanul. Egy iparág épült arra, hogy szenvedésünkből húzzon hasznot. Luxus azért élni, dolgozni, hogy az Ő zsebüket tömjük pénzzel.

Még mindig mondhatod azt, hogy:
- Ez az én életem. Azt csinálok vele, amit akarok.
Igazad van. Tényleg a te életed. Ha nem egészségesen vezeted:

-Legfeljebb kevesebb jut belőle neked.
-Legfeljebb nem tudod felnevelni a gyerekeidet.
-Legfeljebb nem látod, hogyan nőnek fel.
-Legfeljebb majd hiányzol nekik.
-Ha te sem tudod, legfeljebb őket sem tudod megtanítani az egészséges, boldog életre.
-Legfeljebb ők is kevesebbet élnek majd.
-Ha nem csak egyszerűen, gyorsan eltávozol ebből a világból, legfeljebb majd sanyarogsz gyerekeid nyakán.
Most gondolhatod azt, hogy legfeljebb egyszer csak hopp meghalsz. Talán kicsit előbb, mint kéne, de egyszerűen csak elmész. Az igazság az, hogy nem adják ilyen könnyen a túlvilágot. Az esetek döntő többségében hosszú szenvedés és nagyon fájdalmas évek előzik meg a véget.
Sajnos ilyen súlyos következményei vannak, ha elhisszük azt, amit belénk sulykolnak. Főleg, hogy a hangoztatott "élet zamata" félrevezetés, csúsztatás.
Megszámlálhatatlan csodás dolog van az életben, ami sokkal nagyobb örömet tud okozni, mint saját magunk mérgezése. Annyi minden tényleg értékes dolog elérhető már mindenki számára, hogy az egész életünk is kevés volna, ha mindet ki szeretnénk próbálni. Tele van látnivalóval a világ, de a közvetlen környezetünk is. A sok érdekességtől nap, mint nap megrészegülhetünk. Csak ki kell nyitnunk a szemünket, hallgatnunk arra, amit belsőnk súg. Ha olyan dologgal foglalkozunk, amiben igazán jól érezzük magunkat, egyáltalán nem jutnak eszünkbe káros póttevékenységek. Teljes kielégülésben lehet részünk amellett, hogy testünket tökéletes egészségben tudhatjuk.

www.egeszseged.com