Tel.: +36 30 2352 702 E-mail: zitasport@gmail.com  
     
 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Róbert: kérdésem az lenne hogy a piacon annyi a táplálék kiegészítő gyártó mint égen a csillag.Van különbség az egyes gyártók között?
Pl.Bsn,pronutrition,biotech? Vagy a Bsn megiscsak bsn marad? Válaszotokat előre is köszönöm!

válasz: Természetesen van különbség a táplálékkiegészítők között. Egyes táplálék-kiegészítőket engedély nélkül árulnak. Van amelyik szintetikus, van amelyik természetes anyagokat tartalmaz (ezek drágábbak, felszívődásuk 90%).

Renáta: szeretném megérdeklődni, hogy a csípőről az úszógumit milyen gyakorlatokkal lehet eltüntetni?

válasz: A derékon és a csípőn éppúgy mint a hason lévő felesleg elsősorban, 70%-ban a táplálkozáson múlik, diéta, és heti 3-4 aerob mozgás.

RIASZTÓ ADATOK
A magyar lakosság egészségi állapota

Egy ország lakosságának egészségi állapotát a társadalmi-gazdasági tényezők jelentősen befolyásolják. A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban rendkívül kedvezőtlen, amely visszahat az ország gazdasági teljesítményére, versenyképességére. A népesség kedvezőtlen egészségi állapota az életesélyekben meglévő földrajzi és társadalmi különbségekkel is magyarázható.

Hazánk demográfiai helyzetére jellemző, hogy a halálozások száma 1981 óta több mint 760.000-rel meghaladja a születések számát.

Házisárkány otthoni edzése / blog /
2010. július 12., hétfő
Itthoni edzés -Szőke Zitával . Indul!!!!
Zita nyerte az
aerobik-Megasztárt

Sport-, szabadidős- és rekreációs tevékenység Magyarországon

Magyar Szabadidő Szövetség konferenciáján a szabadidősporttal való kérdésekkel foglalkozva az alábbi magyarországi adatról számolt be: "A felnőtt lakosság mindössze 9% - a mozog heti 2 alkalommal legalább félórányit."Domonkos Zsolt Táplálkozási Tanácsok Felsőfokon című könyve, kapható nálam!

Ha többet akarsz tudni:
- A táplálék-kiegészítőkről
- A sporttáplálkozásról
- A diétákról, fogyókúrás módszerekről
- A folyadékfogyasztásról
- A legális és tiltott teljesítményfokozásról
- A betegségek megelőzéséről és leküzdéséről
Mindezt egy könyvben megtalálod. TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK FELSŐFOKON
A könyv akciós bevezető ára: 3000Ft

Telefon 06-30-2352-702
E-mail: zitasport@gmail.com 

 

 
  ÉLETSTÍLUS

Állatok a gyógyításban

Ezt a cikket azért érzem fontosnak megosztani Veletek, mert ahhoz, hogy az ember egészséges legyen, a maximumot tudja kihozni magából az élet bármely területén (és az legyen munka, sport, magánélet), fontos, hogy a pszichikai állapota rendben legyen. Nekem is van állatom, egy gyönyörű és kedves Bengáli leopárd macska, aki mindíg megnyugtatja a lelkem, ha fáj. Ha beteg vagyok, akkor az ágyam mellett fekszik, pedig amúgy sosem teszi.
Az ember ösztönösen vágyik a gondoskodást feltétlen szeretettel és elfogadással viszonzó állat jelenlétére, ezért napjainkban egyre többen tartanak otthonukban kisállatokat. Mára elfogadott tény, hogy azok az emberek, akiknek a közelében valamilyen állat él, vidámabbak, könnyebben kötnek társas kapcsolatokat és emelkednek felül az élet mindennapos nehézségein.

Az állatok (például egyedül élő emberek esetén) csökkentik a magányt, és segítenek a lelki betegségek (például a depresszió, a szorongás vagy a stressz) leküzdésében, de jótékony hatásukat a szakemberek olyan komoly betegségeknél is hasznosítják, mint az autizmus vagy a skrizofénia.
Az állatok "csodatévő" erejére, emberekre gyakorolt jótékony hatására felfigyeltek már az ókori görögök is. Egy i.e. 900 körüli, Homérosznak tulajdonított írás szerint a vak ember visszanyeri látását, ha megérint egy "szent" kutyát, de kutyatartást javasolt az idegbetegségben szenvedő embereknek is. Az ősi tudás azonban ezúttal is feledésbe merült, és az állatok gyógyító hatása a figyelem fókuszába csak a XIX. században került.

Az állatok klinikai pszichológiába való bevonása - a legtöbb felfedezéshez hasonlóan - egy véletlennek köszönhető. Egy napon, 1968-ban Dr. Boris Levinson kénytelen volt a rendelőbe magával vinni bundás kedvencét, akinek puszta jelenléte egy kisfiú állapotában nem várt javulást eredményezett. A szociális, viselkedési zavarokkal küzdő gyerek - akit az orvosnak egy hónapos kezelés során sem sikerült szóra bírnia - hirtelen megszólalt, ahogy megpillantotta a kutyát. A kutató-orvost ez az eredmény ösztönözte arra , hogy a terápiás kezelésekbe tudatosan vonjon be állatokat.
Az állatok gyógyászatban való alkalmazása a '80-as években terjedt el az USA-ban, illetve Nyugat-Európa országaiban. Az Angliában 1983-ban létrehozott Pet As Therapy elnevezésű mozgalom mintegy 10 ezer - önkéntes gazdáikkal terápiákban - részt vevő kutyát és macskát regisztrált. A terápiák során a kórházi betegek szakemberek segítségével "lépnek kapcsolatba" az állatokkal. A velük való kommunikáció segíti gyógyulásukat, pszichés felépülésüket.

Hazánkban állatterápiával, illetve az állatok gyógyászatba való bevonásával többféle szervezet is foglalkozik.
A Kutyával az Emberért Alapítvány kezdetben mozgássérült-segítő kutyák kiképzésére szakosodott, ám 2001-ben beindította autista gyerekek számára, kutyák bevonásával történő pszichoterápiás programjait is.
A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997. óta fogja össze a hazai, lovasterápiával foglalkozó szakembereket és intézményeket. A lovasterápiát szintén az ókori görögök alkalmazták először fogyatékkal élő emberek rehabilitására. A lovaglás, mely állat és ember különleges összhangján alapul, a lovasra önmagában véve is kiváló pszichológiai és ortopédiai hatást gyakorol, ám a speciális, lovastorna jellegű gyakorlatsorból álló gyógylovaglás kiválóan használható többek között mozgásszervi rendellenességek, pszichés- és neurotikus problémák, betegségek (értelmi fogyatékosság, autizmus, tanulási - viselkedészavar) kiegészítő gyógymódjaként.