Tel.: +36 30 2352 702 E-mail: zitasport@gmail.com  
     
 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Róbert: kérdésem az lenne hogy a piacon annyi a táplálék kiegészítő gyártó mint égen a csillag.Van különbség az egyes gyártók között?
Pl.Bsn,pronutrition,biotech? Vagy a Bsn megiscsak bsn marad? Válaszotokat előre is köszönöm!

válasz: Természetesen van különbség a táplálékkiegészítők között. Egyes táplálék-kiegészítőket engedély nélkül árulnak. Van amelyik szintetikus, van amelyik természetes anyagokat tartalmaz (ezek drágábbak, felszívődásuk 90%).

Renáta: szeretném megérdeklődni, hogy a csípőről az úszógumit milyen gyakorlatokkal lehet eltüntetni?

válasz: A derékon és a csípőn éppúgy mint a hason lévő felesleg elsősorban, 70%-ban a táplálkozáson múlik, diéta, és heti 3-4 aerob mozgás.

RIASZTÓ ADATOK
A magyar lakosság egészségi állapota

Egy ország lakosságának egészségi állapotát a társadalmi-gazdasági tényezők jelentősen befolyásolják. A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban rendkívül kedvezőtlen, amely visszahat az ország gazdasági teljesítményére, versenyképességére. A népesség kedvezőtlen egészségi állapota az életesélyekben meglévő földrajzi és társadalmi különbségekkel is magyarázható.

Hazánk demográfiai helyzetére jellemző, hogy a halálozások száma 1981 óta több mint 760.000-rel meghaladja a születések számát.

Házisárkány otthoni edzése / blog /
2010. július 12., hétfő
Itthoni edzés -Szőke Zitával . Indul!!!!
Zita nyerte az
aerobik-Megasztárt

Sport-, szabadidős- és rekreációs tevékenység Magyarországon

Magyar Szabadidő Szövetség konferenciáján a szabadidősporttal való kérdésekkel foglalkozva az alábbi magyarországi adatról számolt be: "A felnőtt lakosság mindössze 9% - a mozog heti 2 alkalommal legalább félórányit."Domonkos Zsolt Táplálkozási Tanácsok Felsőfokon című könyve, kapható nálam!

Ha többet akarsz tudni:
- A táplálék-kiegészítőkről
- A sporttáplálkozásról
- A diétákról, fogyókúrás módszerekről
- A folyadékfogyasztásról
- A legális és tiltott teljesítményfokozásról
- A betegségek megelőzéséről és leküzdéséről
Mindezt egy könyvben megtalálod. TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK FELSŐFOKON
A könyv akciós bevezető ára: 3000Ft

Telefon 06-30-2352-702
E-mail: zitasport@gmail.com 

 

 
  EDZÉSTIPPEK

Zero Rest Edzésprogram

A Zero Rest, (avagy "semmi pihenés") egy kíváló testépítés-fitnesz edzésterv. Egyszerű gyakorlatokból is megterhelő, szálkás izomtömeg növelő mozdulatsorozat is kialakítható. Ez az edzésterv különösen jó azoknak akik nem szeretnek konditerembe járni vagy/és szeretnének javítani erőnlétükön.
A lényege: veszünk két gyakorlatot, amelyek hasonló izomcsoportot mozgatnak meg és ezeket felváltva egymás után végrehajtjuk. Nem a mennyiségre, sokkal inkább a minőségre kell figyelnünk!
Nagy előnyt jelent egy gumikötél vagy expander. Jöjjön egy edzésprogram, amit egy héten háromszor kell végezni (legoptimálisabb eset: kedd, csütörtök, szombat vagy hétfő, szerda, péntek) Mindegyik gyakorlatcsoportot háromszor kell végrehajtani, lehetőleg pihenőidő nélkül.

1. Gyakorlatcsoport: a.) expander, bicepszezés jobb kézzel - 8-10 db b.) expander, bicepszezés bal kézzel - 8-10 db.

2. Gyakorlatcsoport: a.) Felülés lábtámasztással(pl. egy ágy ehhez tökéletesen megfelel, a térdhajlat érjen az ágy felső részéhez, a fenekünket pedig próbáljuk az ágy széléhez érinteni). Ebben a gyakorlatban csak haspréseket végzünk, nem szükséges a teljes felülés. - 10-20 db
b.) Majd az előzőhöz hasonló gyakorlat, annyi különbséggel, hogy az egyik könyökünkkel próbáljuk megérinteni az ellentétes oldalon lévő térdünket. - 10-20 db

3. Gyakorlatcsoport: a.) Fekvőtámasz. Fontos a gyakorlat lassúsága. 2 sec le, 2 sec fel, 1 sec pihenő. - 6-10 db
b.) Hátsó fekvőtámasz (ez a tricepszet erősíti). - 6-10 db. ugyanolyan tempóban, mint a fekvőtámasz.

4. Gyakorlatcsoport: a.) guggolás-ugrás (az ugrás magassága minél nagyobb legyen!) - 8 db
b.) Négyütemű-fekvőtámasz (terpeszállás-le guggolásba-hátra fekvőtámaszba-vissza guggolásba-terpeszállás) - 8 db

5. Gyakorlatcsoport: a.) Alkartartás - Hasonlít a fekvőtámasz alaphelyzetéhez, de ebben az esetben az alkarunk érinti a földet és nem a tenyerünk. - 35 sec
b.) Fekvőtámasz(lehetőleg öklön). Az ököllel végzett fekvőtámasz főleg a karokat erősíti, a tenyérrel végzett pedig a mellkast. A fájdalom elkerülése érdekében valami puha anyagon is végezhető a gyakorlat. - 8 db

Ennyi lenne, természetesen a gyakorlatok mennyisége változtatható és személyre szabható. Ez az edzésterv egyaránt jó azoknak akik "szálkásodni" szeretnének (nekik különösen) és azoknak is akik egy kis izomtömeget szeretnének növelni. Ha túl könnyűnek bizonyul az edzésterv, akkor a gyakorlatok végzésének sebességét kell csökkenteni vagy a gyakorlatok mennyiségét növelni (20-30%-kal).