Tel.: +36 30 2352 702 E-mail: zitasport@gmail.com  
     
 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Róbert: kérdésem az lenne hogy a piacon annyi a táplálék kiegészítő gyártó mint égen a csillag.Van különbség az egyes gyártók között?
Pl.Bsn,pronutrition,biotech? Vagy a Bsn megiscsak bsn marad? Válaszotokat előre is köszönöm!

válasz: Természetesen van különbség a táplálékkiegészítők között. Egyes táplálék-kiegészítőket engedély nélkül árulnak. Van amelyik szintetikus, van amelyik természetes anyagokat tartalmaz (ezek drágábbak, felszívődásuk 90%).

Renáta: szeretném megérdeklődni, hogy a csípőről az úszógumit milyen gyakorlatokkal lehet eltüntetni?

válasz: A derékon és a csípőn éppúgy mint a hason lévő felesleg elsősorban, 70%-ban a táplálkozáson múlik, diéta, és heti 3-4 aerob mozgás.

RIASZTÓ ADATOK
A magyar lakosság egészségi állapota

Egy ország lakosságának egészségi állapotát a társadalmi-gazdasági tényezők jelentősen befolyásolják. A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban rendkívül kedvezőtlen, amely visszahat az ország gazdasági teljesítményére, versenyképességére. A népesség kedvezőtlen egészségi állapota az életesélyekben meglévő földrajzi és társadalmi különbségekkel is magyarázható.

Hazánk demográfiai helyzetére jellemző, hogy a halálozások száma 1981 óta több mint 760.000-rel meghaladja a születések számát.

Házisárkány otthoni edzése / blog /
2010. július 12., hétfő
Itthoni edzés -Szőke Zitával . Indul!!!!
Zita nyerte az
aerobik-Megasztárt

Sport-, szabadidős- és rekreációs tevékenység Magyarországon

Magyar Szabadidő Szövetség konferenciáján a szabadidősporttal való kérdésekkel foglalkozva az alábbi magyarországi adatról számolt be: "A felnőtt lakosság mindössze 9% - a mozog heti 2 alkalommal legalább félórányit."Domonkos Zsolt Táplálkozási Tanácsok Felsőfokon című könyve, kapható nálam!

Ha többet akarsz tudni:
- A táplálék-kiegészítőkről
- A sporttáplálkozásról
- A diétákról, fogyókúrás módszerekről
- A folyadékfogyasztásról
- A legális és tiltott teljesítményfokozásról
- A betegségek megelőzéséről és leküzdéséről
Mindezt egy könyvben megtalálod. TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK FELSŐFOKON
A könyv akciós bevezető ára: 3000Ft

Telefon 06-30-2352-702
E-mail: zitasport@gmail.com 

 

 
  EDZÉSTIPPEK

Reggeli testébresztő

Egy, az Egyesült Államokban végzett felmérés során kiderült, hogy a rendszeres testmozgást végzők 90%-a reggel, munkába indulás előtt edz. Így délután másra is van idejük, és abban a tudatban térhetnek aludni, hogy megvolt a napi mozgásadagjuk.

A reggeli edzésekkel elkerülheted, hogy egy fárasztó, stresszes nap hatására "elmenjen a kedved" az edzésektől.
Ha minden reggel ugyanabban az időben kelsz fel, a szervezeted belső órája "beáll" erre az időpontra, így könnyebben, energikusabban ébredsz fel. Közismert, hogy a reggeli órákban végzett testmozgás több kalóriát éget. Ha kora reggel sportolsz, az anyagcseréd azonnal lendületet kap, és még órákon (akár 24 órán) át így marad. Vagyis a nap hátralevő részében is gyorsabban égeted a kalóriákat.
A sport szellemileg is felfrissít, így jobban indul a munka.

A reggeli edzés felkészíti a testet a napi kihívásokra, ugyanakkor este segít az elalvásban.
Hány csésze kávé kell ahhoz, hogy végre felébredj? Bár kétségkívül könnyebb lehajtani egy csésze kávét, a reggeli torna ugyanúgy felébreszt. Sőt, vizsgálatok bizonyítják, hogy a testmozgás serkenti az agyműködést, és 10 órán keresztül javítja a koncentrációs képességet.
Az agyadnak oxigénre, nem pedig koffeinre van szüksége! Ha tehát fel akarod ébreszteni az elméd, reggel inkább a sportcipődért nyúlj, ne a kávéscsésze után. Ha ezt teszed, egész nap koncentráltabb és energikusabb leszel.

Reggel fokozatosan növeljük a terhelés intenzitását, mivel még merevek az izmaink, ízületeink, ezért hosszabb időt kell szánni a bemelegítésre, mint egyébként. Edzés előtt ne végezzünk statikus nyújtó gyakorlatokat, az edzés után viszont semmiképp se feledkezzünk meg róluk.

Reggel igazán hatékonyan űzhető sportok:
futás saját, nem erőltetett tempóban, intenzív gyaloglás emelkedőn, jóga, nem koreografált közepes intenzitású fitneszórák, közepes intenzitású kerékpározás vagy spinning.

És végül... hogyan szakítsak időt a reggeli tornára?
Egyszerűen. Feküdj le 1 órával korábban, és állítsd az ébresztőórát a szokásosnál fél órával korábbi időpontra. Így 30 percig hosszabb ideig alhatsz, és a következő 30 percet testmozgással töltheted.